Κουβέιτ: Παράνομες οι απεργίες

Η κυβέρνηση του Κουβέιτ ανακοίνωσε ότι θα απελαύνει όσους ξένους εργαζόμενους διοργανώνουν συγκεντρώσεις και απεργίες, ενώ θα συλλαμβάνει όσους συμμετέχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών που μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο του Κουβέιτ KUNA ανέφερε ότι "το υπουργείο σημείωσε πρόσφατα ότι ορισμένες αραβικές και ξένες ομάδες προχωρούν σε συγκεντρώσεις και απεργίες για διάφορους λόγους, που αποτελούν παράνομες ενέργειες και υπονομεύουν την ασφάλεια".

Οι αρχές του Κουβέιτ απέλασαν περίπου δώδεκα εργαζόμενους στον καθαρισμό από το Μπανγκλαντές, οι οποίοι κάλεσαν εκατοντάδες συναδέλφους τους σε απεργία η οποία είχε ως βασικό αίτημα την καταβολή δεδουλευμένων.

Οι εργαζόμενοι, που είχαν προσληφθεί από ιδιωτική εταιρία του Κουβέιτ που είχε σύμβαση με το υπουργείο Παιδείας, κατήγγειλαν ότι δεν τους είχαν καταβληθεί οι μισθοί πέντε μηνών και ότι λόγω αβλεψίας της επιχείρησης οι άδειες παραμονής τους είχαν λήξει πριν από ένα χρόνο.

Οι ξένοι που ζουν και εργάζονται στο Κουβέιτ μπορούν να απελαθούν βάσει απόφασης δικαστηρίου ή μέσω της διαδικασίας της λεγόμενης διοικητικής απέλασης, που ελέγχει το υπουργείο Εσωτερικών.

Στο εμιράτο του περίπου ενός εκατομμυρίου γηγενών κατοίκων εκτιμάται πως ζουν και εργάζονται περισσότεροι από δύο εκατ. ξένοι.
Πηγή: skai.gr