Κούβα-Σύγχρονοι Ροβινσώνες Κρούσοι: Επέζησαν σε ερημονήσι για 33 ημέρες τρώγοντας καρύδες (pics+vid)

Τρεις Κουβανοί ναυαγοί διασώθηκαν έπειτα από 33 μέρες που είχαν εγκλωβιστεί σε ένα ερημονήσι. Οι ναυαγοί κατάφεραν να επιβιώσουν τρώγοντας καρύδες. 

Σύμφωνα με την αμερικανική ακτοφυλακή οι τρεις Κουβανοί βρέθηκαν σε καλή κατάσταση. «Είναι απίστευτο. Δεν ξέρω πως τα κατάφεραν. Έμεινα έκπληκτος από την καλή κατάσταση στην οποία ήταν όταν βρέθηκαν», ανέφερε στέλεχος του Σώματος στον τηλεοπτικό σταθμό WPLG του Μαϊάμι.     

Κατά τη διάρκεια αεροπορικών ασκήσεων ρουτίνας τη Δευτέρα, εντοπίστηκαν από την ακτοφυλακή, δύο άνδρες και μία γυναίκα να κάνουν σινιάλο με αυτοσχέδιες σημαίες, από ένα έρημο νησί, που βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στο Lower Keys της Φλόριντα και την Κούβα.    

Η ακτοφυλακή έριξε στους τρεις ναυαγούς συσκευή επικοινωνίας, φαγητό και νερό και πραγματοποίησε διάσωση την επόμενη ημέρα. Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν οι ναυαγοί, το σκάφος τους ανετράπη και κολύμπησαν έως το νησί.  

Ευτυχώς, δεν έφεραν σημαντικά τραύματα, όμως μεταφέρθηκαν σε ιατρικό κέντρο του Lower Keys καθώς παρουσίαζαν συμπτώματα κόπωσης και ήταν αφυδατωμένοι. 
 

Πηγή: BBC