Κούβα: Σχεδόν 800 κρούσματα κορωνοϊού και 5 νεκροί σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 772 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ ακόμη 5 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη νήσο της Καραϊβικής ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 357 νεκρούς επί συνόλου 58.379 κρουσμάτων από τον Μάρτιο του 2020.

Μολονότι «υπήρξε μείωση των κρουσμάτων κατά 269 από την προηγουμένη», οι αριθμοί που καταγράφονται «παραμένουν υψηλοί» ενώ η διασπορά του ιού — επιβεβαιώνονται μολύνσεις «σε όλη τη χώρα» — ανησυχούν τις αρχές, σημείωσε ο Φρανσίσκο Ντουράν, επικεφαλής επιδημιολόγος στο υπουργείο Υγείας της Κούβας.

Οι 764 από τις νέες μολύνσεις οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα, με τις περισσότερες να καταγράφονται στην Αβάνα (370).

Από τον Ιανουάριο, η Κούβα δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει το τρίτο κύμα της πανδημίας, παρότι οι αρχές επέβαλαν εκ νέου μέτρα όπως η διακοπή των παραδόσεων μαθημάτων με φυσική παρουσία στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, το κλείσιμο ξενοδοχείων, ενοικιαζόμενων δωματίων, μπαρ και εστιατορίων, καθώς και η μείωση των επιβατικών πτήσεων από ορισμένες χώρες. Η κατάσταση στη χώρα πάντως δεν χωράει καμία σύγκριση με αυτή σε άλλα κράτη της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, όπου η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ