Κούβα: Ξεπέρασαν τους 4.000 οι νεκροί από Covid-19

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 98 ασθενείς με την COVID-19 και διαγνώστηκαν 8.636 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στο νησί της Καραϊβικής ξεπέρασε έτσι το ορόσημο των τεσσάρων χιλιάδων νεκρών, έφθασε τους 4.023 θανάτους επί συνόλου 517.668 μολύνσεων.

Η επιδημιολογική κατάσταση στην Κούβα έχει επιδεινωθεί αισθητά το 2021, αν και δεν χωρούν συγκρίσεις με άλλα κράτη της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής. Οι αρχές στο μεταξύ συνεχίζουν την κούρσα με τον χρόνο στην οποία έχουν αποδυθεί για να ανοσοποιήσουν με τα εμβόλια που παράγονται εγχωρίως τον πληθυσμό.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής επιδημιολόγο του υπουργείου Υγείας, τον Φρανσίσκο Ντουράν, η κρίση θα αποκλιμακώνεται όσο προχωράει ο εμβολιασμός.

Η Αβάνα, πρωτεύουσα και μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Κούβας, με πάνω από 2 εκατομμύρια κατοίκους, κατέγραψε τα περισσότερα κρούσματα το προηγούμενο 24ωρο (1.071), ακολουθούμενη από την επαρχία Σιενφουέγος (992).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ