Κούβα: Καταμετρήθηκαν 567 κρούσματα κορωνοϊού σε μία ημέρα

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ενημέρωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 567 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ υπέκυψαν άλλοι τρεις ασθενείς με τον COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 197 νεκρούς επί συνόλου 21.828 μολύνσεων στη χώρα της Καραϊβικής.

Τα 25 από τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών από το εξωτερικό, ενώ τα υπόλοιπα οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα.

Η Αβάνα, η πρωτεύουσα της χώρας, συνεχίζει να αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας. Έχει καταγράψει 2.452 μολύνσεις μέσα σε 15 ημέρες, πάνω από τα μισά ενεργά κρούσματα σε όλη τη νήσο.

Η Κούβα κατάφερε να ελέγξει το πρώτο κύμα της πανδημίας, αλλά δυσκολεύεται να αναχαιτίσει το δεύτερο. Τον Ιανουάριο, μετρά 51 νεκρούς, τον βαρύτερο απολογισμό από τον Απρίλιο του 2020 (57 θάνατοι).

Οι υγειονομικές αρχές της Κούβας χαρακτηρίζουν πλέον επικίνδυνη την κατάσταση, εν μέσω της συνέχισης της ανόδου των κρουσμάτων τον Ιανουάριο, που είναι τα περισσότερα σε 11 μήνες, όπως και του αριθμού των θανάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ