Για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο, το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Κυριακή ρεκόρ 9.454 κρουσμάτων του SARS-CoV-2 και 18 θανάτους εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19.

Ο κυλιόμενος μέσος όρος των μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό ανά 24ωρο σε επτά ημέρες αυξήθηκε κατά 144%· σε δεκατέσσερις, κατά 249%. Το νέο κύμα αποδίδεται στην πιο μολυσματική παραλλαγή Όμικρον.

Η υφυπουργός Υγείας Μαρία Τερέσα Βαλενσουέλα τόνισε πάντως πως παρά τα αλλεπάλληλα ρεκόρ μολύνσεων, τόσο οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 όσο και ο δείκτης πληρότητας των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) βρίσκονται σε αισθητά χαμηλότερα επίπεδα από ό,τι σε προηγούμενα κύματα της πανδημίας.

«Η κατάσταση που βιώνουμε μας δείχνει ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και μειώνουν τον κίνδυνο βαριάς νόσησης και θανάτου (...). Έχουμε ανθρώπους που έχουν μείνει πίσω, που δεν έχουν λάβει αναμνηστική δόση, και τους καλούμε να πάνε σε εμβολιαστικό κέντρο το συντομότερο δυνατόν», είπε η κυρία Βαλενσουέλα.

Παρότρυνε εξάλλου τους ανοσοκατεσταλμένους να προγραμματίσουν ραντεβού για να λάβουν τέταρτη δόση εμβολίου.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έφθασε τους 39.394 νεκρούς επί συνόλου 1.876.610 μολύνσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις