Κορωνοϊός-Βρετανία: Μείωση αριθμού νέων κρουσμάτων και οικονομική στήριξη για εργαζόμενους

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Σε 13.864 έφτασαν τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία.

Πρόκειται για αισθητή μείωση από τα 17.540 περιστατικά της προηγούμενης ημέρας, αλλά και πάλι για έναν από τους υψηλότερους ημερήσιους απολογισμούς από την αρχή της πανδημίας.

Συνολικά οι επιβεβαιωμένοι φορείς ανέρχονται σε 575.679.

Ο αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού αυξήθηκε κατά 87 στο 24ωρο έως τις 5 το απόγευμα της Πέμπτης, φτάνοντας συνολικά τα 42.679.

Εν τω μεταξύ, ο Υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα καλύψει τα 2/3 του μισθού των υπαλλήλων εταιρειών που υποχρεώνονται να κλείσουν λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της COVID-19.

Το μέτρο θα ισχύσει από την 1η Νοεμβρίου, θα διαρκέσει για έξι μήνες και θα έχει ως ανώτατο όριο τις 2.100 λίρες το μήνα ανά εργαζόμενο. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα στοιχίσει εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες το μήνα.

Η ανακοίνωση από τον κ. Σούνακ έρχεται λίγες ημέρες πριν από την αναμενόμενη ανακοίνωση περί υποχρεωτικής αναστολής εργασίας για τις επιχειρήσεις εστίασης στη βόρεια Αγγλία.