Τρέχει τώρα ο Τζόνσον: Κλειστοί 40 σταθμοί μετρό στο Λονδίνο - Σε ετοιμότητα ο στρατός

Λονδίνο - Θανάσης Γκαβός

Κλειστοί είναι από σήμερα 40 από τους 270 σταθμούς του υπογείου σιδηροδρόμου του Λονδίνου, εν μέσω πληροφοριών ότι επίκειται επιβολή αυστηρών περιορισμών στις μετακινήσεις για τη βρετανική πρωτεύουσα με στόχο τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο οργανισμός Transport for London που έχει την ευθύνη λειτουργίας του λεγόμενου 'tube' σχεδιάζει τη μείωση της συχνότητας των δρομολογίων των συρμών από τη Δευτέρα, με σκοπό να καλύπτονται στην ουσία μόνο οι εργαζόμενοι στις αναγκαίες υπηρεσίες και τις κρίσιμες υποδομές.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν δήλωσε: «Ο κόσμος δεν πρέπει να ταξιδεύει, με οποιοδήποτε μέσο, εκτός αν πραγματικά πραγματικά χρειάζεται. Οι Λονδρέζοι θα πρέπει να αποφεύγουν τις κοινωνικές επαφές εκτός αν είναι απολύτως αναγκαίο και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αποφύγουν το δίκτυο μεταφορών εκτός αν είναι αναγκαίο να το χρησιμοποιήσουν».

Οι πληροφορίες περί 'lockdown' στο Λονδίνο έχει εντείνει τις αγορές πανικού, με τέτοιου είδους σκηνές να εκτυλίσσονται πλέον όχι μόνο σε μεγάλα σουπερμάρκετ αλλά και στα συνοικιακά καταστήματα.

Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι έως και 20.000 στρατιώτες έχουν τεθεί σε ετοιμότητα για να συνδράμουν την προσπάθεια αντιμετώπισης του κορωνοϊού.