Κορωνοϊός - Τουρκία: Εμβολιάστηκε ο Ταγίπ Ερντογάν (φωτό)

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε σήμερα Πέμπτη το εμβόλιο κατά της νόσου Covid-19 σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση από νοσοκομείο της Άγκυρας, με στόχο να καθησυχάσει κάθε αμφιβολία των πολιτών σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. O τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε ευδιάθετος και υποβλήθηκε στην πρώτη δόση του εμβολίου.

«Στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου επιτυχημένου προγράμματος εμβολιασμού, 254 χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης έχουν λάβει την πρώτη δόση των εμβολίων μέχρι στιγμής. Εμβολιάστηκα επίσης μαζί τους. Στοχεύουμε στον εμβολιασμό όλων των πολιτών μας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Καλή τύχη» ήταν το μήνυμα του Ερντογάν στους πολίτες. 

O πρόεδρος της Τουρκίας θα κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου μετά από 28 ημέρες. Ο Ερντογάν έκανε το εμβόλιο σε απευθείας σύνδεση, έπειτα από συναντήσεις με στελέχη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Η Τουρκία άρχισε να χορηγεί το εμβόλιο, που ανέπτυξε η κινεζική Sinovac, σε υγειονομικούς σήμερα, στο πλαίσιο της πανεθνικής εκστρατείας εμβολιασμού κατά της Covid-19, που έχει σκοτώσει περισσότερους από 23.000 ανθρώπους στη χώρα.

Πηγή: skai.gr