Κορωνοϊός: Πρώτος Βασιλικός θάνατος - Πέθανε η πριγκίπισσα Μαρία - Τερέσα της Ισπανίας (pic)

Η πριγκίπισσα Μαρία Τερέσα της Ισπανίας, η «κόκκινη πριγκίπισσα», όπως την αποκαλούσαν αρκετοί για τον ακτιβισμό και τις πολιτικές θέσεις της, πέθανε την Πέμπτη, σε ηλικία 86 ετών.

Ο αδελφός της, πρίγκιπας Σίξτους Χένρι των Βουρβόνων-Πάρμας ήταν αυτός που ανακοίνωσε τον θάνατο της. «Η αδελφή μας Μαρία Τερέσα έπεσε θύμα του κορωνοϊού και πέθανε στο Παρίσι», έγραψε μεταξύ άλλων στο Facebook παρακαλώντας τους ακολούθους της σελίδας του να προσευχηθούν για την ανάπαυση της αδελφής του. 

Ποια είναι η πριγκίπισσα Μαρία Τερέζα

Μια μακρόχρονη υπερασπιστής των δικαιωμάτων των γυναικών και των σοσιαλιστικών ιδεών, η Μαρία Τερέζα, που δεν παντρεύτηκε ποτέ, γεννήθηκε στο Παρίσι το 1933. Σπούδασε στην Γαλλία και ήταν πτυχιούχος και διακεκριμένη καθηγήτρια στη Σορβόννη του Παρισιού και καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης. Ήταν επίσης πρώιμος υποστηρικτής του CIVIS (το ανοιχτό πανεπιστημιακό σύστημα που συνδέει σχολεία σε 8 ευρωπαϊκά έθνη) και γοητεύτηκε από το Ισλάμ, καθώς έγινε ειδική στην μελέτη του, ιδιαίτερα αναφορικά με την εφαρμογή του στα εξελισσόμενα δικαιώματα των γυναικών στα αραβικά έθνη.

Ποιοι άλλοι Βασιλικοί είναι θετικοί στον κορωνοϊό

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ανακοινώθηκε πως ο πρίγκιπας Κάρολος του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι θετικός στον κορωνοϊό. Ο πρίγκιπας, που έχει ήπια συμπτώματα, συνεχίζει να εργάζεται από το σπίτι του ενώ η σύζυγός του βρέθηκε αρνητική. Άλλος βασιλικός που έχει βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό είναι ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό.

Πηγή: skai.gr