Κορωνοϊός: Προς επίπεδη καμπύλη ως προς τη νοσηλεία ασθενών το Ηνωμένο Βασίλειο

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Παρά τη θλιβερή ημερήσια αύξηση ρεκόρ στον αριθμό των θανάτων από τον κορωνοϊό, που έφτασε τους 938, το Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται ότι αρχίζει να πλησιάζει προς μια επίπεδη καμπύλη ως προς τη νοσηλεία νέων ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας, σχολίασε η εκ των επιστημονικών συμβούλων της βρετανικής κυβέρνησης Άντζελα ΜακΚλιν.

Όπως σημείωσε, οι νέες εισαγωγές ασθενών σε νοσοκομεία αυξήθηκαν μόνο κατά 5% το τελευταίο 24ωρο και οι νέες εισαγωγές σε μονάδες εντατικής θεραπείας κατά 4%.

Ο ιατρικός διευθυντής του NHS Στίβεν Πόουις συμφώνησε υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις σταθεροποίησης της καμπύλης νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Η κα ΜακΚλιν πρόσθεσε, ωστόσο, ότι ακόμα και μετά τη σταθεροποίηση ή και τη μείωση του αριθμού των ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ο αριθμός των θανάτων θα συνεχίσει να αυξάνεται λόγω του χρόνου που μεσολαβεί για την αντίστοιχη μείωση των θανάτων.

Σε ό,τι αφορά τα νέα κρούσματα, που ξεπέρασαν τις 60 χιλιάδες, η επιστημονική σύμβουλος σχολίασε ότι «δεν επιταχύνονται εκτός ελέγχου», κάτι που χαρακτήρισε καλή είδηση.

Πηγή: skai.gr