Κορωνοϊός: Παραλίες και πάρτι ανησυχούν τους Βρετανούς - Νέα επεισόδια με αστυνομία

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Ο Υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Ματ Χάνκοκ προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση δε θα διστάσει «να κλείσει τις παραλίες» εάν συνεχιστούν φαινόμενα κοσμοσυρροής χωρίς τήρηση των κανόνων κοινωνικής απόστασης.

Δημοφιλείς παραλίες της νότιας Αγγλίας και της Ουαλίας κατακλύστηκαν από κόσμο το προηγούμενο διήμερο εν μέσω καύσωνα με θερμοκρασίες άνω των 32 βαθμών Κελσίου.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν η δημοτική αρχή του Μπόρνμουθ να κηρύξει «σοβαρό περιστατικό» και να ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας για την αντιμετώπιση μιας σειράς περιστατικών κοινωνικής παραβατικότητας, πέρα από τη μη τήρηση των κανόνων κατά της πανδημίας.

Ο αρχίατρος για την Αγγλία καθηγητής Κρις Γουίτι προειδοποίησε μέσω Twitter ότι «αν δεν ακολουθήσουμε τις οδηγίες κοινωνικών αποστάσεων, τότε τα περιστατικά κορωνοϊού θα αυξηθούν ξανά».

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και σήμερα, αλλά το κύμα καύσωνα αναμένεται να τερματιστεί αργότερα εντός της ημέρας από τις σφοδρές καταιγίδες που αναμένονται.

Ταυτόχρονα, χθες τη νύχτα συνεχίστηκαν τα παράνομα υπαίθρια πάρτι στο Λονδίνο, με νέα επεισόδια μεταξύ νεαρών και αστυνομίας μετά από τις βίαιες συγκρούσεις στο Μπρίξτον τη νύχτα της Τετάρτης, που άφησαν 22 αστυνομικούς τραυματίες.

Τα νέα επεισόδια σημειώθηκαν στο Νότινγκ Χιλ, χωρίς τραυματισμούς αυτή τη φορά. Η αστυνομία κλήθηκε επίσης να διαλύσει δύο ακόμα πάρτι, στο Τότεναμ του βορείου Λονδίνου και στο Στρέταμ στα νότια της πόλης.

Η αρμόδια για την τήρηση της δημόσιας τάξης Υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ θα συναντηθεί εντός της ημέρας με τη διοικήτρια της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου Κρεσίντα Ντικ και αναμένεται να ζητήσει «εξηγήσεις» για το χειρισμό των περιστατικών, καλώντας σε πιο δυναμική στάση από την αστυνομία.

Εξάλλου, η αστυνομία επέκρινε τους περισσότερους από 2.000 οπαδούς της Λίβερπουλ που αψήφησαν τις εκκλήσεις να μείνουν μακριά από το γήπεδο της ομάδας τους και έσπευσαν έξω από το Άνφιλντ χθες το βράδυ για να πανηγυρίσουν τον πρώτο τίτλο πρωταθλητή μετά από 30 χρόνια.

Πηγή: skai.gr