«Δυστυχώς άνθρωποι της Εκκλησίας δεν άκουσαν τη Σύνοδο και παρέσυραν αρκετό κόσμο» τόνισε στο κανάλι ΡΙΚ ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος. Ευτυχώς η συντριπτική πλειοψηφία άκουσε, εμβολιάζεται και πάμε καλά» πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων ο Προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας είπε «ευτυχώς που ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος λάμβανε αυστηρά μέτρα και ακολουθούσε και η Κυβέρνησή μας».

«Δεν αφήνω ποτέ να περάσουν τα έξοδά μου τις 10 χιλιάδες. Έχω ένα μπλοκ επιταγών. Ο μισθός μου πάει σε λογαριασμό στην Τράπεζα Κύπρου. Δίνω πρώτα στην αδελφή μου που φτιάχνει το σπίτι στην Πάφο» πρόσθεσε. 

Ο Αρχιεπίσκοπος ξενάγησε το ΡΙΚ και στον τάφο του, που βρίσκεται εντός του καθεδρικού ναού, κάτω από το ιερό. «Το συνηθίζουν σε όλα τα πατριαρχεία. Είναι η λεγόμενη κρύπτη.
Όλοι οι Προκαθήμενοι θα θάβονται εκεί».

Ο κ. Χρυσόστομος είπε ότι επισκέπτεται συχνά τον τάφο του. «Θα είναι η μόνιμη μου κατοικία. Δεν με συγκινεί. Εδώ θα αναπαύομαι», ανέφερε. Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος είπε «θα είμαι δυνατός μέχρι την τελευταία μου αναπνοή δεν θα το βάλω κάτω. Θα στέκω στα πόδια μου, έστω και αν τα πονώ και τα δυο!».

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις