Κορωνοϊός - Κίνα: Εισαγόμενα όλα τα νέα κρούσματα - Μειώνονται κι άλλο οι διεθνείς πτήσεις

Η Κίνα θα επιβάλει από την Κυριακή δραστική μείωση των διεθνών πτήσεων από και προς τη χώρα λόγω της επιδημίας του Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα το εθνικό Γραφείο Πολιτικής Αεροπορίας.

Μια κινεζική αεροπορική εταιρία δεν θα μπορεί στο εξής να πραγματοποιεί παρά μόνο ένα δρομολόγιο εβδομαδιαίως από την Κίνα προς τρίτη χώρα. Στο ίδιο πνεύμα, μια ξένη αεροπορική εταιρία δεν θα μπορεί να διατηρεί παρά μόνο μια πτήση εβδομαδιαίως προς την Κίνα.

Η Κίνα κατέγραψε 67 νέα κρούσματα μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης, έναντι 47 την προηγούμενη ημέρα.

Όλα τα νέα κρούσματα είναι εισαγόμενα. Πρόκειται για ταξιδιώτες από το εξωτερικό, το 90% αυτών είναι Κινέζοι πολίτες.

Και τα 47 νέα κρούσματα που είχαν καταγραφεί έως αργά το βράδυ της Τρίτης ήταν εισαγόμενα.

Η επαρχία Χουμπέι, με πληθυσμό 60 εκατομμύρια κατοίκους, δεν κατέγραψε νέα κρούσματα την Τετάρτη και άνοιξε τα σύνορά της.

Στο μεταξύ, αμαξοστοιχίες άρχισαν σήμερα να φθάνουν στο Πεκίνο από την επαρχία Χουμπέι, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ουχάν που ήταν η εστία της επιδημίας.

Εκατοντάδες άνθρωποι που φτάνουν στο Πεκίνο σιδηροδρομικώς από τη Χουμπέι είτε λαμβάνουν την εντολή να απομονωθούν στο σπίτι είτε τίθενται σε κεντρική καραντίνα, δηλαδή σε σημεία που υποδεικνύουν οι αρχές οι οποίες και παρακολουθούν την υγεία των αφιχθέντων, δήλωσε ο Μάο Γιουν, αξιωματούχος στον σιδηροδρομικό σταθμό του δυτικού Πεκίνου.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται τώρα σε 81.285. Η επιτροπή ανέφερε συνολικά 3.287 θανάτους έως αργά το βράδυ της Τετάρτης, έξι παραπάνω σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ