Κορωνοϊός - Ιταλία: 17.992 κρούσματα 674 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο - Προς αυστηρότερα μέτρα;

Κορωνοϊός - Ιταλία: 17.992 κρούσματα 674 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο - Προς αυστηρότερα μέτρα;

Τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ιταλία σήμερα Παρασκευή είναι 17.992 και 674 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. «Χρειάζονται αυστηρότερα προληπτικά μέτρα», λέει το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας.

Από την αρχή της πανδημίας, έχασαν την ζωή τους 67.894 άνθρωποι. Συνολικά, σήμερα πραγματοποιήθηκαν 179.800 διαγνωστικά τεστ και το 10% διαγνώστηκε θετικό.

Χθες έχασαν την ζωή τους 683 άνθρωποι και τα περιστατικά ήταν 18.236. Σε σχέση το περασμένο εικοσιτετράωρο, επίσης, στις μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται 36 λιγότεροι ασθενείς, και 658 λιγότεροι στους νοσοκομειακούς θαλάμους.

Το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της χώρας υπογραμμίζει ότι η διάδοση του ιού στην Ιταλία είναι ακόμη ιδιαίτερα υψηλή, και όχι μόνον τα περιοριστικά μέτρα δεν μπορούν να χαλαρώσουν αλλά, σε ορισμένες περιοχές, πρέπει να ενισχυθούν.

Παράλληλα, οι ειδήμονες του Ινστιτούτου προσθέτουν ότι οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σε περίπτωση που επιτραπούν όλες οι συναντήσεις με φίλους και συγγενείς και ενισχυθούν οι διαπροσωπικές σχέσεις, μπορεί να οδηγήσουν σε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, υψηλότερη από εκείνη που καταγράφηκε τον Νοέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι απόψε αναμένεται τηλεοπτικό μήνυμα του Ιταλού πρωθυπουργού, Τζουζέπε Κόντε, με το οποίο θα ανακοινώσει αυστηρά περιοριστικά μέτρα, από την παραμονή των Χριστουγέννων, μέχρι και τα Θεοφάνεια.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ