Κορωνοϊός - Ιρλανδία: Πάνω από 3.700 κρούσματα σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Ιρλανδίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τα κρούσματα του SARS-CoV-2 αυξήθηκαν στα 3.726 σε 24 ώρες, επίπεδο που είναι το υψηλότερο από τα μέσα Ιανουαρίου. Είναι επίσης η πρώτη φορά μετά τον πρώτο μήνα του χρόνου που έσπασαν το φράγμα των 3.000. Αυξήθηκαν κατά σχεδόν 31% σε σύγκριση με τη Δευτέρα (2.855). Ο μέσος όρος τους τις τελευταίες έξι ημέρες – πάνω από 2.700 – είναι επίσης ο υψηλότερος από τον Ιανουάριο.

Χθες νοσηλεύονταν σε ιρλανδικά νοσοκομεία 493 ασθενείς με την COVID-19 (–22 σε 24 ώρες), οι 90 σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Ο Τόνι Χούλοχαν, κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Υγείας, παρότρυνε όλους όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη για την COVID-19 να το κάνουν το συντομότερο για να αποφευχθούν η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία και νέοι θάνατοι. Κάπου 300.000 κάτοικοι της Ιρλανδίας δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, υπολόγιζε πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λίο Βαράντκαρ σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ.

Οι πολίτες ηλικίας 60-79 ετών έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν αναμνηστικές δόσεις των εμβολίων τους για την COVID-19. Η εκστρατεία θα επεκταθεί άμεσα στους υγειονομικούς πρώτης γραμμής, τόνισε τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας, ο Στίβεν Ντόνελι.

Κάλεσε εξάλλου την Dáil, την ιρλανδική Βουλή, να παρατείνει για τρεις μήνες την κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης η ισχύς της οποίας εκπνέει την 9η Νοεμβρίου, σύμφωνα με την ιρλανδική δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση RTÉ.

Ο πρωθυπουργός Μίχαλ Μάρτιν προειδοποίησε χθες μιλώντας στο RTÉ πως δεν υπάρχουν εγγυήσεις πως τα περιοριστικά μέτρα –τα οποία ήρε η κυβέρνηση την 22η Οκτωβρίου– δεν θα χρειαστούν ξανά.

Οι θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 στην Ιρλανδία έφθασαν τους 5.436 την 1η Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το αμερικανικό πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ