Κορωνοϊός- Ιορδανία: Το κινεζικό εμβόλιο της Sinopharm χορηγήθηκε σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους

Ο πρωθυπουργός της Ιορδανίας Μπισέρ Αλ Χασάουνεχ και αρκετά ακόμη μέλη της κυβέρνησης εμβολιάστηκαν κατά του νέου κορονοϊού με το κινεζικό εμβόλιο της Sinopharm, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας.

"Η Ιορδανία συμμετείχε στις κλινικές δοκιμές του κινεζικού εμβολίου, ο πρωθυπουργός, μερικοί υπουργοί και εγώ ο ίδιος εμβολιαστήκαμε με αυτό", δήλωσε ο Ναζίρ Ομπέιντατ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

"Αυτά τα εμβόλια που αγοράσαμε και που θα χορηγηθούν στο βασίλειο είναι όλα ασφαλή και αποτελεσματικά", πρόσθεσε ο Ιορδανός υπουργός, καλώντας τους συμπατριώτες του να μετάσχουν "χωρίς κανέναν δισταγμό" στην εκστρατεία εμβολιασμού κατά της Covid-19.

Το βασίλειο της Ιορδανίας ανακοίνωσε χθες, Σάββατο, ότι χορήγησε "άδεια έκτακτης ανάγκης" για τη χρήση του κινεζικού εμβολίου της Sinopharm, του δεύτερου εμβολίου που εγκρίνεται στην Ιορδανία έπειτα από αυτό του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού Pfizer και του Γερμανού εταίρου του BioNTech.

Σύμφωνα με το Αμάν, οι πρώτες παραδόσεις του κινεζικού εμβολίου έφθασαν χθες, Σάββατο, ενώ οι παραδόσεις του εμβολίων των de Pfizer-BioNTech θα φθάσουν το βράδυ της Δευτέρας.

Στη χώρα των 11 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν προσβληθεί από την Covid-19 περισσότεροι από 305.000 άνθρωποι, από τους οποίους 4.000 και πλέον πέθαναν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ