Κορωνοϊός: Η Σαουδική Αραβία απαγόρευσε τις προσευχές σε Μέκκα και Μεδίνα 

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας απαγόρευσαν στους μουσουλμάνους πιστούς να εισέρχονται και να προσεύχονται στα δύο ιερά για το Ισλάμ τεμένη της Μέκκας και της Μεδίνας σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

"Η Προεδρία και οι αρχές ασφάλειας και υγείας αποφάσισαν να αναστείλουν την παρουσία και τις προσευχές στις εξωτερικές πλατείες του Μεγάλου Τζαμιού [Masjid al-Haram] και στο Τζαμί του Προφήτη [Masjid al-Nabawi] ξεκινώντας από αύριο, Παρασκευή" ανακοίνωσε ο Χάνι Μπιν Χόσνι Χάιντερ, εκπρόσωπος της Γενικής Προεδρίας του Μεγάλου Τζαμιού της Μέκκας και το Τζαμιού του Προφήτη στη Μεδίνα.

Νωρίτερα, η Σαουδική Αραβία διέκοψε τις ομαδικές προσευχές σε άλλα τζαμιά της χώρας, εκτός από τα τεμένη Masjid al-Haram και Masjid al-Nabawi.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του ιού στη χώρα ανέρχεται σε 274.

Σύμφωνα με την Ισλαμική πίστη οι πιστοί πρέπει να στρέφονται προς τη Μέκκα για να εκπληρώσουν τις θρησκευτικές τους υποχρεώσεις (Ναμάζ). Όλα τα τζαμιά είναι προσανατολισμένα προς την Κάαμπα στη Μέκκα. Ο προφήτης των Μουσουλμάνων, ο Μωάμεθ, γεννήθηκε στη Μέκκα. Πιστεύεται ότι το ιερό βιβλίο των Μουσουλμάνων, το Κοράνιο, δόθηκε από τον Θεό στον προφήτη Μωάμεθ το 610 Μ.Χ. στη Μέκκα.

Η Μεδίνα είναι πόλη στην περιοχή της Χετζάζης στη δυτική Σαουδική Αραβία και πρωτεύουσα της επαρχίας Μαντίνα (Madinah). Αποτελεί τη δεύτερη ιερότερη πόλη για τους Μουσουλμάνους (μετά τη Μέκκα) και τόπο ταφής του προφήτη Μωάμεθ.

Πηγή: skai.gr