Κορωνοϊός: Η Air Canada παρατείνει την αναστολή των πτήσεων προς Πεκίνο και Σαγκάη

Η εταιρεία Air Canada ανακοίνωσε χθες Τρίτη την παράταση της αναστολής των πτήσεών της από αεροδρόμια του Καναδά προς το Πεκίνο και τη Σαγκάη ως τη 10η Απριλίου, εξαιτίας της επιδημίας πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός στην Κίνα.

Οι πτήσεις του καναδικού αερομεταφορέα προς τις πόλεις αυτές είχαν ανασταλεί προσωρινά την 30ή Ιανουαρίου ως τα τέλη Φεβρουαρίου, μετά την ταξιδιωτική οδηγία την οποία εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Καναδά προς τους πολίτες της χώρας να αποφεύγουν «όλα τα μη απολύτως απαραίτητα ταξίδια στην Κίνα», με δεδομένη την εξάπλωση του COVID-19 με ταχείς ρυθμούς.

Η Air Canada διευκρίνισε μέσω του ιστοτόπου της ότι «θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τη διαρκώς μεταβαλλόμενη κατάσταση» και θα διαβουλεύεται με τις καναδικές αρχές μεταβάλλοντας «αναλόγως» τα προγραμματισμένα δρομολόγιά της.

Η εταιρεία εκτελεί υπό κανονικές συνθήκες απευθείας πτήσεις προς το Πεκίνο και τη Σαγκάη από το Τορόντο, το Μόντρεαλ και το Βανκούβερ.

Επιπλέον, η Air Canada παρέτεινε την αναστολή των καθημερινών απευθείας πτήσεων μεταξύ του Τορόντο και του Χονγκ Κονγκ ως την 30ή Απριλίου, εξαιτίας της ραγδαίας μείωσης της ζήτησης λόγω της επιδημίας.

Πάντως οι πτήσεις προς και από την Ταϊπέι στην Ταϊβάν «συνεχίζονται κανονικά», σημείωσε η εταιρεία.

Η Air Canada προβλέπει πλέον ότι το καθαρό κέρδος της το πρώτο τρίμηνο του 2020 θα ανέλθει σε περίπου «200 εκατομμύρια καναδικά δολάρια» (138 εκατομμύρια ευρώ), θα είναι δηλαδή μειωμένο από την αντίστοιχη περίοδο του 2019, εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού και των προβλημάτων που προκάλεσε η καθήλωση στο έδαφος των αεροσκαφών Boeing 737 MAX.

Η επιδημία του COVID-19 έχει πλέον πάνω από 80.000 κρούσματα και περίπου 2.700 νεκρούς σε παγκόσμιο επίπεδο, κυρίως στην Κίνα, κατά δεδομένα των κινεζικών αρχών και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΫ). Ένδεκα κρούσματα μόλυνσης έχουν επιβεβαιωθεί στον Καναδά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ