Κορωνοϊός: Η Άγκυρα περιορίζει την εξαγωγή εξοπλισμού συσκευών αναπνευστικής υποστήριξης

Οι τουρκικές εταιρείες που θέλουν να εξαγάγουν ιατρικό εξοπλισμό αναπνευστικής υποστήριξης θα χρειάζονται άδεια από τις αρχές βάσει διατάγματος που εκδόθηκε σήμερα και αποσκοπεί στην ανταπόκριση στην εγχώρια ζήτηση καθώς αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων στην Τουρκία.

Ο απολογισμός των νεκρών από τον νέο κορωνοϊό αυξήθηκε σε 59 με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της COVID-19 να ανέρχονται σε 2.433 τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Οι εταιρείες θα χρειάζονται άδεια για την εξαγωγή συσκευών αναπνευστικής υποστήριξης και σχετικού εξοπλισμού, συμπυκνωτών οξυγόνου, υλικών διασωλήνωσης και συσκευών ελέγχου μονάδων εντατικής θεραπείας, και λοιπού ιατρικού εξοπλισμού, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Η Άγκυρα είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι θα σταματήσει την εξαγωγή προστατευτικών μασκών που κατασκευάζονται στην Τουρκία.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε επίσης ότι όλες οι δημοτικές συνεδριάσεις τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο θα πρέπει να αναβληθούν εκτός εξαιρετικών περιστάσεων.

Η Άγκυρα έχει λάβει μια σειρά μέτρων για να αναχαιτίσει την εξάπλωση του ιού, στα οποία περιλαμβάνεται μια μερική απαγόρευση κυκλοφορίας των ηλικιωμένων, το κλείσιμο σχολείων, καφέ και μπαρ, η απαγόρευση συλλογικών προσευχών και η αναστολή αθλητικών αγώνων και πτήσεων.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χθες ότι η Τουρκία θα ξεπεράσει το ξέσπασμα κορωνοϊού σε δύο με τρεις εβδομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ