Κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα στο Προξενικό Γραφείο της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Λονδίνο

Στα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού συμμετέχουν προξενικά γραφεία της Ελλάδας στο εξωτερικό. 

Όπως ανακοίνωσε το Προξενικό Γραφείο της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Λονδίνο, από σήμερα Δευτέρα, 16 Μαρτίου, και αναλόγως των εξελίξεων, το Γενικό Προξενείο θα λειτουργεί με περιορισμένη πρόσβαση για το κοινό, ενώ δεν θα υπάρχει δυνατότητα για προγραμματισμό νέου ραντεβού, εκτός έκτακτης ανάγκης.

Η ανακοίνωση του Προξενικό Γραφείο της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Λονδίνο:

Για προστασία κοινού και εργαζομένων προς αντιμετώπιση της πανδημίας της νόσου COVID-19, και στο πλαίσιο των οδηγιών της Ελληνικής Κυβέρνησης, το Προξενικό Γραφείο της Πρεσβείας της Ελλάδος εφαρμόζει άμεσα τα εξής μέτρα:

Περιορισμός παρουσίας κοινού στην αίθουσα αναμονής και τους χώρους της Πρεσβείας, στον ελάχιστα αναγκαίο αριθμό για τη διεκπεραίωση εκτάκτων και επειγόντων υποθέσεων. Κατά την εδώ παρουσία τους, οι πολίτες επιβάλλεται να τηρούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες προφύλαξης και υγιεινής που εκδίδουν οι τοπικές αρχές.

Ακύρωση των υφισταμένων ραντεβού και διεκπεραίωση μόνον όσων υποθέσεων κρίνονται ότι έχουν επείγοντα χαρακτήρα. Για τον σκοπό αυτό, το κοινό παρακαλείται να μην προσέρχεται στο προγραμματισμένο ραντεβού, παρά μόνο εφόσον έχει προηγουμένως ειδοποιηθεί ότι ισχύει από υπάλληλο Προξενικού Γραφείου (τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου).

Για την εξυπηρέτηση μόνο έκτακτων και επειγόντων περιστατικών μπορείτε να απευθύνεστε στη διεύθυνση consulate@greekembassy.org.uk καθώς και στα τηλ. +44(0)2073135600 (εργάσιμες ώρες και ημέρες) ή +44(0)7795961519 (λειτουργεί μόνο εκτός ωρών εργασίας).

Ανωτέρω οδηγίες θα επικαιροποιούνται συνεχώς, αναλόγως των συνθηκών που επικρατούν. Για το λόγο αυτό παρακαλείσθε όπως παρακολουθείτε τακτικά τις ανακοινώσεις της Πρεσβείας (ιστοσελίδα www.mfa.gr/uk, Facebook: @GreeceInUK, Twitter: @GreeceinUK).

Πηγή: skai.gr