Κορωνοϊός: Αυξάνονται οι θάνατοι σε Αγγλία, Ουαλία αλλά με χαμηλότερο ρυθμό

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Ο αριθμός των θανάτων που αποδίδονται στην COVID-19 στην Αγγλία και στην Ουαλία συνέχισε να αυξάνεται κατά την εβδομάδα που έληξε στις 20 Νοεμβρίου, αλλά με χαμηλότερο ρυθμό.

Τα νεότερα στοιχεία από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS) δείχνουν ότι εκείνο το επταήμερο καταγράφηκαν 2.697 θάνατοι λόγω κορωνοϊού. Από τις αρχές Σεπτεμβρίου κάθε εβδομάδα στην Αγγλία και στην Ουαλία καταγράφονται περισσότεροι θάνατοι από τη νόσο σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Παρόλα αυτά, η νεότερη εβδομαδιαία αύξηση είναι της τάξης του 9%, που συγκρίνεται με πολύ πιο υψηλό αντίστοιχο ποσοστό του 27% της περασμένης εβδομάδας.

Το ONS αναφέρει ότι μόνο στην Αγγλία και στην Ουαλία από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί 65.006 θάνατοι. Τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία τη Δευτέρα ανέφεραν 58.448 θανάτους σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η απόκλιση οφείλεται στο ότι το Υπουργείο Υγείας προσμετρά μόνο θανάτους επιβεβαιωμένων φορέων που κατέληξαν εντός 28 ημερών από τη θετική διάγνωση, ενώ το ONS βασίζεται στα πιστοποιητικά θανάτου που αναγράφουν την Covid ως αιτία θανάτου χωρίς άλλες προϋποθέσεις.