Κορωνοϊός- Αργεντινή: Νέο ρεκόρ θανάτων το προηγούμενο 24ωρο

Νέο ρεκόρ θανάτων από covid-19 σε ένα 24ωρο κατέγραψε χθες Τετάρτη η Αργεντινή, με 633 νεκρούς, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Το προηγούμενο ρεκόρ με 561 νεκρούς μέσα σε 24 ώρες είχε καταγραφεί στις 29 Απριλίου.

Συνολικά στην Αργεντινή 65.865 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από covid-19, ποσοστό θνητότητας 1.422 ανά εκατομμύριο κατοίκους, το έκτο μεγαλύτερο στη Λατινική Αμερική (30ο σε παγκόσμιο επίπεδο).

Επιπλέον 24.079 νέα κρούσματα κορονοϊού αναφέρθηκαν το ίδιο 24ωρο, με το σύνολο των μολύνσεων να ανέρχεται πλέον σε περισσότερα από 3 εκατομμύρια σε μια χώρα με συνολικό πληθυσμό 45 εκατομμυρίων.

Από τα μέσα Απριλίου η κυβέρνηση έχει ενισχύσει τα μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων σε μια προσπάθεια να ανασχέσει την εξάπλωση της ασθένειας, η οποία δείχνει σημάδια επιπεδοποίησης, με περίπου 25.000 νέα κρούσματα να εντοπίζονται καθημερινά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το 68,2% των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας όλης της χώρας είναι κατειλημμένο, με το ποσοστό να φτάνει το 75,9% στη μητροπολιτική περιοχή του Μπουένος Άιρες, όπου ζουν 15 εκατομμύρια άνθρωποι.

Ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε χθες Τετάρτη ότι τα νοσοκομεία βρίσκονται στα όριά τους, ενώ παρατήρησε ότι υπάρχει αύξηση στις νοσηλείες και τους θανάτους ατόμων νεότερης ηλικίας.

Περίπου 7,36 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει μια πρώτη δόση εμβολίου κατά της covid-19, ενώ 1,16 εκατομμύριο δύο δόσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ