Κοριτσάκι δύο ετών γίνεται μέλος της Mensa

Η Τζόρτζια Μπράουν, από το Άλντερσοτ του Χάμσαϊρ, εξέπληξε τους ειδικούς επιτυγχάνοντας σκορ 152 σε τεστ IQ- κάτι που την έφερε στο κορυφαίο 2% των ατόμων της ηλικίας της.

Η ψυχολόγος Τζόαν Φρίμαν, που έκανε το τεστ στη Τζόρτζια, είπε ότι πιστεύει πως το νήπιο θα μπορούσε να έχει επιτύχει ακόμη υψηλότερο σκορ, αλλά χρειάστηκε να πάρει έναν υπνάκο μετά από 45 λεπτά εργασίας.

Η μητέρα της Τζόρτζια, Λούσι, είπε: \"Είναι φανταστικό. Η οικογένειά μας είναι πολύ περήφανη\".

Είχε παρατηρήσει ότι η κόρη της είχε εντυπωσιακή ταχύτητα μάθησης. Η Τζόρτζια μποσουλούσε σε ηλικία πέντε μηνών, περπατούσε στους εννέα μήνες και μόλις έφτασε τους δεκαοκτώ, μπορούσε να πραγματοποιήσει κανονικούς διαλόγους.

Η οικογένεια Μπράουν φώναξε της καθηγήτρια Φρίμαν, από το πανεπιστήμιο του Μίντλσεξ, να ελέγξει το IQ της σε σχέση με άλλα παιδάκια της ηλικίας της.

Η Καθηγήτρια Φρίμαν είπε ότι χρησιμοποίησε το τεστ ευφυίας Στάνφορντ - Μπίνετ, και κατενθουσιάστηκε από τα αποτελέσματα.

Δήλωσε στο BBC: \"Είναι δύο ετών και εννέα μηνών - όχι πολύ μεγαλύτερη από ένα μωρό - και μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις τις οποίες δεν μπορούν να απαντήσουν πεντάχρονα και εξάχρονα παιδιά\".

Το τεστ χρησιμοποιεί ερωτήσεις όπως \"Αν ο αδερφός είναι αγόρι, τότε η αδερφή είναι...;\".

Ένα συνηθισμένο δίχρονο παιδί δεν μπορεί να κρατήσει μολύβι, δεν μπορεί να ονομάσει τα χρώματα και δεν θα μπορούσε να απαντήσει ούτε σε τόσο απλές ερωτήσεις.

\"Αυτό που μου φάνηκε πιο εντυπωσιακό ήταν η αντιγραφή ενός κύκλου.

Τα περισσότερα δίχρονα δεν μπορούν να το κάνουν, όμως η Τζόρτζια έφταιξε έναν τέλειο κύκλο. Ενθουσιάστηκα. Χωρίς να το περιμένω, βρέθηκα μπροστά σε κάτι μάλλον ξεχωριστό.

Πέτυχε εκατόν πενήντα δύο βαθμούς, αλλά πιστεύω ότι θα μπορούσε να τα είχε πάει ακόμη καλύτερα - απλά κουράστηκε.

Η δυνατότητα να παραμένει συγκεντρωμένη για τρία τέταρτα της ώρας σ\' αυτή την ηλικία είναι κάτι εκπληκτικό\".

Η Mensa επιβεβαίωσε ότι η Τζόρτζια είναι το νεαρότερο μέλος της αυτή τη στιγμή, και η πιο νεαρή γυναίκα στην ιστορία της.

Το νεαρότερο μέλος στην ιστορία της ήταν ένα αγόρι, πολλές μέρες μικρότερο από την Τζόρτζια, που έγινε μέλος την δεκαετία του 1990.
Πηγή: Πηγή: BBC, επιμέλεια Μιχάλης Δελέγκος