Κοντά στο εμβόλιο για τον καρκίνο της μήτρας

Ένα βήμα πριν τη δημιουργία εμβολίου που θα εμποδίζει τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας βρίσκονται αμερικανοί επιστήμονες του πανεπιστημίου της Χάρβαρντ όπως ανακοίνωσαν σε συνέδριο του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ.
Το εμβόλιο θα εμποδίζει τους ιούς που προκαλούν την ασθένεια και θα απευθύνεται σε προεφήβους και εφήβους. Επίσης τους επόμενους μήνες θα κυκλοφορήσουν στην αγορά το εμβόλιο κατά των ροτεϊών και άλλο που θα εμποδίζει τη ανάπτυξη του έρπη «Ζωστήρα».
Όπως ανακοίνωσαν οι επιστήμονες, το κάπνισμα, η διατροφή και η έλλειψη άσκησης είναι οι παράγοντες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εμφάνιση του καρκίνου.
Συγκεκριμένα, το κάπνισμα ενοχοποιείται για το 30% των θανάτων από καρκίνο και η διατροφή για άλλο ένα 30% των κρουσμάτων. Ιδιαίτερα επιβαρυντικό ρόλο παίζει η παχυσαρκία, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, τα καυτερά και αλατισμένα φαγητά και τα ζωικά λίπη. Όσο για την άσκηση, αν και μειώνει την εμφάνιση καρκίνου, δυστυχώς το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν ασκείται ούτε καν μισή ώρα την ημέρα.
Πηγή: skai.gr