Κοντά στις 50.000 ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Σε τουλάχιστον 49.646 ανέρχεται ο αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, με βάση τα νεότερα στοιχεία από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS).

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, έως και τις 22 Μαΐου μόνο σε Αγγλία και Ουαλία είχαν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό 43.837 άνθρωποι.

Εξ αυτών, οι 12.733 θάνατοι είχαν σημειωθεί σε οίκους ευγηρίας.

Αν συνυπολογιστούν μεταγενέστεροι επιβεβαιωμένοι θάνατοι, καθώς και τα θύματα στη Σκωτία και στη Βόρεια Ιρλανδία, τότε ο απολογισμός για το Ηνωμένο Βασίλειο πλησιάζει τις 50.000.

Σημειώνεται ότι με βάση την πιο πρόσφατη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, έως τις 5 το απόγευμα της Κυριακής 39.045 είχαν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό.

Η απόκλιση οφείλεται στο ότι το Υπουργείο Υγείας προσμετρά τους θανάτους επιβεβαιωμένων φορέων του ιού, ενώ το ONS μετρά τα πιστοποιητικά θανάτου που αναγράφουν ως αιτία θανάτου την Covid-19, ακόμα και αν ο θανών δεν είχε υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ για τον κορωνοϊό.

Οι θάνατοι που κατέγραψε το ONS για την εβδομάδα που έληξε στις 22 Μαΐου ήταν 2.589, απολογισμός που είναι ο χαμηλότερος για μια περίοδο επτά εβδομάδων.

Πηγή: skai.gr