Κωνσταντινούπολη: Εκατοντάδες προσαγωγές στη διάρκεια του Gay Pride

Αστυνομία στην Τουρκία

Aπό το 2015, η πορεία είναι απαγορευμένη από τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, αλλά εκατοντάδες διαδηλωτές με σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου συγκεντρώθηκαν στους δρόμους γύρω από την πλατεία Ταξίμ

Σε περίπου 400 προσαγωγές προχώρησε χθες, Κυριακή, η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης στη διάρκεια της Πορείας Υπερηφάνειας της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές της πορείας και μια μη κυβερνητική οργάνωση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων, σύμφωνα με την οποία όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

«Τριακόσια εβδομήντα τρία άτομα προσήχθησαν. Όλα (...) αφέθηκαν ελεύθερα το πρωί της 27ης Ιουνίου» ανακοίνωσε η τουρκική μκο υπεράσπισης των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ η Kaos GL.

Τουρκία

Όπως κάθε χρονιά από το 2015, η πορεία ήταν απαγορευμένη από τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, αλλά εκατοντάδες διαδηλωτές με σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου συγκεντρώθηκαν στους δρόμους γύρω από την πλατεία Ταξίμ, η οποία ήταν κλειστή για το κοινό.

Ακόμη και πριν από την έναρξη της συγκέντρωσης, ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας πραγματοποίησαν εφόδους στα καφέ και στους δρόμους της κοντινής συνοικίας Τζιχανγκίρ, συλλαμβάνοντας όσους βρίσκονταν εκεί, σύμφωνα με μια ομάδα δημοσιογράφων του AFP.

Κάποιοι, συμπεριλαμβανομένου ενός φωτογράφου του AFP, είχαν αρχίσει να απελευθερώνονται λίγο πριν από τις 23:00 τοπική ώρα, σχεδόν έξι ώρες μετά την προσαγωγή τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ