Κονγκό: Aπίστευτη φωτογραφία - Έβγαζαν σέλφι δίπλα στη λάβα του ηφαιστείου! (pic)

Aπίστευτη φωτογραφία από την έκρηξη του ηφαιστείου Νιραγκόνγκο στην ανατολική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο Associated Press. Στη φωτογραφία εμφανίζονται άτομα που έβγαζαν... σέλφι και χαμογελούσαν λίγα μόνο εκατοστά μπροστά από τη λάβα(!) 

Ο ρους της λάβας, που κατεβαίνει από τις πλαγιές του ηφαιστείου, σταμάτησε στα προάστια της πόλης Γκόμα, διαπίστωσε σήμερα Κυριακή το πρωί εικονολήπτης του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο ρους της λάβας σταμάτησε στη διάρκεια της νύκτας και έχει ακινητοποιηθεί στα βορειοανατολικά προάστια της πόλης.

Ωστόσο από το βραχώδες, μαύρο και πάντα ασταθές μπροστινό τμήμα αυτού του πύρινου ποταμού βγαίνει φωτιά και εκλύονται έντονες αναθυμιάσεις.

Το μπροστινό τμήμα του ποταμού της λάβας βρίσκεται ακριβώς στο προάστιο Μπουένε, που αποτελεί το σύνορο της πόλης με το γειτονικό έδαφος του Νιραγκόνγκο, όπου η λάβα παρέσυρε σπίτια και χωριά.

Το αεροδρόμιο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από εκεί, δεν έχει υποστεί ζημιές.

Περίπου δέκα σεισμοί έχουν γίνει αισθητοί από τα χαράματα στην Γκόμα.

«Οι άνθρωποι αρχίζουν σιγά-σιγά να επιστρέφουν στα σπίτια τους, η κατάσταση είναι μάλλον ήρεμη για την ώρα», δήλωσε ένας κάτοικος. «Όμως ο πληθυσμός φοβάται ακόμη, δεν ξέρει τι να κάνει διότι οι αρχές δεν έχουν κάνει καμιά ανακοίνωση σήμερα το πρωί», πρόσθεσε o ρεπόρτερ.

Η πόλη της Γκόμα γλίτωσε από τη λάβα του Νιραγκόνγκο ανακοίνωσε το πρωί ο στρατιωτικός κυβερνήτης της περιφέρειας.

Το ηφαίστειο Νιραγκόνγκο εξερράγη για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες το Σάββατο, 

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr