Κολομβία: Ξεπέρασαν τις 100.000 τα κρούσματα κορωνοϊού

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης του κορωνοϊού στην Κολομβία ξεπέρασαν χθες το όριο των 100.000, καθώς τα μέτρα καραντίνας που έχουν επιβληθεί στη χώρα εξακολουθούν να ισχύουν, με τις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων να είναι γεμάτες.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού στην χώρα ανέρχονται πλέον σε 102.009, ανέφερε το υπουργείο Υγείας, εκ των οποίων 54.941 είναι ενεργά. Περίπου 3.470 άνθρωποι έχουν πεθάνει εξαιτίας του Covid-19.


Χθες καταγράφηκε η υψηλότερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων, 4.163.

Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Μπογκοτά δήλωσε ότι το Σαββατοκύριακο η πόλη θα πρέπει να προετοιμαστεί για ένα αυστηρότερο lockdown καθώς οι ΜΕΘ έφτασαν το 70% της χωρητικότητας τους, αλλά απέκλεισε αυστηρότερα μέτρα αφού η κυβέρνηση παρέδωσε εκατοντάδες επιπλέον αναπνευστήρες.

Οι χαμηλές τιμές πετρελαίου και το lockdown, που ξεκίνησε να εφαρμόζεται τον Μάρτιο και θα διαρκέσει έως τις 15 Ιουλίου, έχουν επιφέρει πλήγμα στη συνήθως υγιή οικονομία, με τις επιχειρήσεις να είναι κλειστές και τον δείκτη ανεργίας να αυξάνεται. Η κυβέρνηση προβλέπει ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 5,5% φέτος.

Η Κολομβία έχει λιγότερες επιβεβαιωμένες μολύνσεις ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμό από τις γειτονικές χώρες όπως η Χιλή, το Περού, ο Παναμάς και η Βραζιλία, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ