Κολομβία: 10 αποστάτες των FARC νεκροί από βομβαρδισμό του στρατού

Δέκα αντάρτες σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμό του στρατού εναντίον μιας από τις κυριότερες ομάδες αποστατών των FARC στη νοτιοανατολική Κολομβία, έκαναν γνωστό οι κυβερνητικές πηγές.

Ο υπουργός Άμυνας Ντιέγκο Μολάνο ανέφερε μέσω Twitter ότι κατά τη διάρκεια επιχείρησης των ενόπλων δυνάμεων «13 μέλη των αποστατών των FARC, υπό τη διοίκηση του επιλεγόμενου ‘Χεντίλ Ντουάρτε’, εξουδετερώθηκαν».

Πηγή προσκείμενη στο υπουργείο διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο βομβαρδισμός είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 10 και να τραυματιστούν άλλοι 3 αντάρτες.

Ο βομβαρδισμός έγινε σε αγροτική περιοχή στον δήμο της Καλαμάρ, στην περιφέρεια Γουαβιάρε, όπου έχουν ισχυρή παρουσία οι αποστάτες των FARC, οι οποίοι απορρίπτουν τη συμφωνία ειρήνης που υπέγραψαν το 2016 οι Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας με την τότε κυβέρνηση.

Δεν θα υπάρξει καμία «εκεχειρία» με τους «εγκληματίες που διακινούν ναρκωτικά», ανέφερε ο κ. Μολάνο (χρησιμοποίησε τον νεολογισμό narcocriminales), κατηγορώντας τους αποστάτες των FARC πως «στρατολογούν ανήλικους, επιτίθενται στον στρατό μας, απαγάγουν και εξορύσσουν μεταλλεύματα παράνομα» και υποσχόμενος ότι δεν θα σταματήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον τους προτού εξοντωθεί «ο επικεφαλής τους, το σύμβολο του κακού ‘Χεντίλ Ντουάρτε’».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ