Κλιμακώνουν την ένταση οι Ρώσοι: Ασκήσεις με βομβαρδιστικά που μπορούν να φέρουν πυρηνικά

Δύο ρωσικά βομβαρδιστικά με ικανότητα να φέρουν και πυρηνικά πετούσαν πάνω από τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας για περισσότερες από τέσσερις ώρες.

Στην αποστολή συμμετείχαν και μαχητικά της Λευκορωσίας.

Προχωρώντας σε μια ακόμη κίνηση ισχύος, η Ρωσία κλιμακώνει την ένταση την ώρα που οι νατοϊκές δυνάμεις ενισχύονται στην περιοχή.

Ανάλογη κίνηση έχει γίνει και στο παρελθόν κατά την περίοδο της κρίσης με την Πολωνία και αποτελεί μια ξεκάθαρη προσπάθεια του Ρώσου Προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν να αποδείξει ότι είναι ο κυρίαρχος στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται ο «διπλωματικός πυρετός» στο περιθώριο των εξελίξεων καθώς νωρίτερα υπενθυμίζεται πως ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν, λίγο πριν αναχωρήσει για την Ρωσία και την Ουκρανία είχε επικοινωνίες τόσο με τον Βρετανό Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, όσο και με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Παράλληλα, επικοινωνία κατά την οποία επισημάνθηκε πως «είναι σημαντικό να διατηρηθεί ο στενός συντονισμός μεταξύ ΝΑΤΟ και ΕΕ για τα επόμενα βήματα,συμπεριλαμβανομένων πιθανών κυρώσεων» είχε με τον Γενς Στόλτενμπεργκ και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr