Κλείνει το μέτωπο με Κόσοβο ο Ερντογάν -Συνάντηση με Θάτσι

Ο πρόεδρος του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι επισκέφθηκε χθες, Κυριακή, την Κωνσταντινούπολη, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε σε μία περίοδο κρίσης στις σχέσεις Κοσόβου - Τουρκίας, η οποία προκλήθηκε μετά την υπογραφή της οικονομικής Συμφωνίας με την Σερβία στον Λευκό Οίκο και την δέσμευση της Πρίστινας να αναγνωρίσει το Ισραήλ και να ανοίξει πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ.

Η Άγκυρα είχε αντιδράσει τότε έντονα εκφράζοντας την απογοήτευσή της και υπενθυμίζοντας ότι η Τουρκία ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε το Κόσοβο ως ανεξάρτητο κράτος. Η χθεσινή επίσκεψη του Χασίμ Θάτσι πιθανότατα είχε στόχο να καθησυχάσει τον Ερντογάν. Λεπτομέρειες από την συνάντηση αυτή δεν έγιναν γνωστές ούτε εκδόθηκε κάποια επίσημη ανακοίνωση. Παρ' όλα αυτά ο Θάτσι, με ανάρτηση του στο twitter, χαρακτήρισε εποικοδομητική την συνάντηση επισημαίνοντας τη στρατηγική σημασία των σχέσεων με την Τουρκία.

«Ευχαριστώ τον Πρόεδρο Ερντογάν για τη θερμή υποδοχή και την παραγωγική συζήτηση για όλα τα προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών, τις διμερείς σχέσεις , τα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα. Τα δύο έθνη μας έχουν φιλικούς δεσμούς και θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την στρατηγική εταιρική συνεργασία» αναφέρει στην ανάρτηση του ο Χασίμ Θάτσι.

Πηγή: skai.gr