Κινέζος συνελήφθη στις ΗΠΑ για κατασκοπεία στη Monsanto

Ένας Κινέζος υπήκοος ομολόγησε την ενοχή του την Πέμπτη στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μιζούρι για συνωμοσία για την κλοπή εμπορικών μυστικών από την αγροτική εταιρεία Monsanto προς όφελος της κινεζικής κυβέρνησης, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Xiang Haitao, ο οποίος εργαζόταν στη Monsanto και σε μια θυγατρική από το 2008 έως το 2017, ομολόγησε την ενοχή του σε μια κατηγορία συνωμοσίας για διάπραξη οικονομικής κατασκοπείας και έχει προγραμματιστεί να καταδικαστεί στις 7 Απριλίου, ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης σε δήλωση. Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης 15 ετών.

Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι βρήκαν τον Xiang να έχει στην κατοχή του αντίγραφα ενός αποκλειστικού προγνωστικού αλγόριθμου που αναπτύχθηκε από τη Monsanto καθώς περίμενε να επιβιβαστεί σε μια πτήση για την Κίνα τον Ιούνιο του 2017, σύμφωνα με τη δήλωση.

Του επετράπη να πετάξει στην Κίνα, όπου εργάστηκε για το Ινστιτούτο Επιστήμης του Εδάφους της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών, ανέφερε. Συνελήφθη όταν επέστρεψε στις ΗΠΑ, ανέφερε η δήλωση. 

Πηγή: reuters.com