Κλείσιμο

Κινδύνευσε να βυθιστεί

Με ελικόπτερα απομακρύνθηκαν οι επιβάτες και τα περισσότερα μέλη του πληρώματος από ένα φέρι μπόουτ που κινδύνευσε να βυθιστεί στην Θάλασσα της Ιρλανδίας, στη διάρκεια καταιγίδας και στη συνέχεια προσάραξε, όπως ανακοίνωσε η ακτοφυλακή.

Το πλοίο "Riverdance" χτυπήθηκε από ένα τεράστιο κύμα, ύψους περίπου επτά μέτρων, καθώς έπλεε 8 ναυτικά μίλια ανοικτά των βορειοδυτικών ακτών της Αγγλίας και το φορτίο μετατοπίστηκε λόγω του μεγάλου κυματισμού.

Η ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι το πλοίο, που ανήκει στην εταιρία "Seatruck Ferries" προσάραξε τελικά κοντά στο λιμάνι του Μπλάκπουλ, τα μεσάνυχτα.

"Αυτή τη στιγμή βρίσκεται κοντά στην παραλία του Μπλάκπουλ. Έχουν μείνει μόνο επτά μέλη του πληρώματος στο πλοίο. Όλοι οι άλλοι έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια", ανακοίνωσε η ακτοφυλακή. Δεν έχει παρατηρηθεί διαρροή καυσίμων από το πλοίο.

Εκπρόσωπος της βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας δήλωσε ότι οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η διάσωση των επιβατών και των μελών του πληρώματος ήταν "πιο κακές και από τις χειρότερες που θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί".
Πηγή: skai.gr