Κίνα - κοροναϊός: Παγκόσμια ανησυχία - Τουλάχιστον 25 οι νεκροί, 1.072 «πιθανά» κρούσματα 

Παγκόσμια ανησυχία έχει προκαλέσει η εξάπλωση του κοροναϊού. Δεύτερο θάνατο ασθενούς που είχε προσβληθεί από το νέο ιό, σε μεγάλη απόσταση από το επίκεντρο της επιδημίας, επιβεβαίωσαν την Παρασκευή οι κινεζικές αρχές.

Οι αρχές της Κίνας ανέβασαν νωρίτερα σε 25 νεκρούς και 830 κρούσματα τον απολογισμό της επιδημίας. Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας, εξετάζονται επίσης «1.072 πιθανά κρούσματα». Η διεθνής κοινότητα φοβάται ότι το Πεκίνο αποκρύπτει στοιχεία, για την επιδημία κάτι που οι κινεζικές αρχές διαψεύδουν.

Ο άνθρωπος αυτός πέθανε στη Χέιλοτζιανγκ (βορειοανατολικά), επαρχία που γειτονεύει με τη Ρωσία, 1.800 χιλιόμετρα και πλέον από την Ουχάν (κεντρικά), την πόλη όπου καταμετρώνται τα περισσότερα θύματα και τα περισσότερα κρούσματα του νέου κοροναϊού.

Σε διευκρινήσεις προχώρησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) σχετικά με τη φύση της επιδημίας του κοροναϊού. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ο Κοροναϊός δεν συνιστά - μέχρι στιγμής - απειλή για την παγκόσμια υγεία, ενώ προσθέτει ότι η κατάσταση συναγερμού περιορίζεται στην Κίνα. Σε καραντίνα βρίσκονται πλέον πέντε πόλεις στην Κίνα.
 

Πηγή: skai.gr