Εκατοντάδες χωρικοί στη νότια Κίνα διαδήλωσαν σήμερα, Παρασκευή, διαμαρτυρόμενοι για κατασχέσεις γης από την κυβέρνηση, στο πιο πρόσφατο ξέσπασμα βίας στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ κατά της πρακτικής αυτής.

Οι αγρότες είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα κυβερνητικά γραφεία στη Λουφένγκ, πόλη 1,7 εκατομμυρίων κατοίκων, και φώναζαν «Δώστε μας πίσω τη γη μας». Στα πανό που κρατούσαν αναφερόταν «επιστρέψτε τη γη μας» και «αφήστε μας να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε».

«Το θέμα της γης είναι πολύ σοβαρό εδώ. Η κυβέρνηση κατέσχεσε γη και δεν έδωσε αποζημίωση στους χωρικούς», δήλωσε τοπική πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Διαδηλώσεις για τις κατασχέσεις γης, που γίνονται είτε από ιδιωτικές εταιρείες είτε από εταιρείες που έχουν σχέση με το κράτος, με τη συναίνεση των τοπικών κυβερνήσεων, εξακολουθούν να γίνονται παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα στην επαρχία αυτή με τη μεγάλη βιομηχανία και τις εξαγωγές.

Σήμερα ήταν η τρίτη ημέρα εντάσεων στη Λουφένγκ. Εκατοντάδες χωρικοί επιτέθηκαν σε κυβερνητικά κτίρια, σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής κυβέρνησης της περιοχής Σανουέι, στην οποία βρίσκεται η Λουφένγκ.

Πηγή: skai.gr