Κίνα: 24 νέα κρούσματα Covid-19 σε 24 ώρες

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ότι ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας επιβεβαιώθηκαν στην ηπειρωτική Κίνα 24 κρούσματα του SARS-CoV-2, από 32 την προηγουμένη.

Σύμφωνα με το υπουργείο, 15 από τις νέες μολύνσεις από τον κορωνοϊό οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα και όλες διαγνώστηκαν στην πόλη Ρουίλι, στα σύνορα με τη Μιανμάρ, στη νοτιοδυτική επαρχία Γιουνάν. Οι δημοτικές Αρχές στη Ρουίλι έχουν θέσει τους κατοίκους σε καραντίνα, έχουν αρχίσει μαζικά τεστ και εμποδίζουν τους πάντες να φύγουν από την πόλη ή να μπουν σε αυτή αφότου εντοπίστηκαν κρούσματα του SARS-CoV-2, την περασμένη εβδομάδα.

Τα 12 από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν ως χθες ασυμπτωματικοί φορείς, σύμφωνα με τις Αρχές. Ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων που εντοπίστηκαν στην Κίνα χθες μειώθηκε σε 17, από 18 την προηγουμένη. Το Πεκίνο δεν συμπεριλαμβάνει τους ασυμπτωματικούς φορείς στα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώνει.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου εμφανίστηκε ο νέος κορωνοϊός τον Δεκέμβριο του 2019 ανέρχεται ως τώρα σε 4.636 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 90.329 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ