Κίνα: 103 κρούσματα του κορωνοϊού σε 24 ώρες

Στην ηπειρωτική Κίνα καταγράφηκαν ως τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 από την 30ή Ιουλίου, 103, καθώς η εστία που έχει εντοπιστεί στην επαρχία Χεμπέι, που περιβάλλει την πρωτεύουσα, το Πεκίνο, συνεχίζει να μεγεθύνεται.

Στη Χεμπέι εντοπίστηκαν 82 από τις 85 μολύνσεις από τον νέο κορωνοϊό που οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα, ανέφερε το κινεζικό υπουργείο Υγείας, ενώ δύο κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στην επαρχία Λιαονίνγκ και ένα στο Πεκίνο. Τα υπόλοιπα 18 κρούσματα ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία της κινεζικής κυβέρνησης όταν αναφέρεται σε μολύνσεις που εντοπίζονται σε ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο αριθμός που εντοπίστηκε χθες είναι ο υψηλότερος αφότου είχαν ανακοινωθεί 127 την 30ή Ιουλίου.

Αν και ο αριθμός των μολύνσεων παραμένει μικρός σε σχέση με την κορύφωση της πανδημίας, στις αρχές του 2020, οι αρχές λαμβάνουν επιθετικά μέτρα για να αποτρέψουν τον κίνδυνο να υπάρξει νέο κύμα μολύνσεων σε εθνική κλίμακα.

Η Σιτζιαζουάν, πρωτεύουσα της Χεμπέι και επίκεντρο του νέου ξεσπάσματος, έχει τεθεί σε lockdown. Απαγορεύθηκε στους πολίτες και στα οχήματα να βγαίνουν από την πόλη, ενώ όλες οι συγκοινωνίες έχουν ανασταλεί.

Το υπουργείο Υγείας έκανε λόγο για τον εντοπισμό 76 ασυμπτωματικών φορέων του SARS-CoV-2. Η Κίνα δεν συμπεριλαμβάνει τις περιπτώσεις αυτές στα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώνει.

Στα κινεζικά νοσοκομεία νοσηλεύονται επί του παρόντος 673 ασθενείς με την COVID-19, οι 20 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση. Δεκαοκτώ άνθρωποι έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία τις προηγούμενες 24 ώρες.

Με βάση τον κυβερνητικό απολογισμό, η Κίνα έχει καταγράψει ως εδώ συνολικά 87.536 κρούσματα του SARS-CoV-2, εκ των οποίων 4.634 άνθρωποι υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ