Κιλιντσάρογλου για Ερντογάν: Αντί λιοντάρι, γάτα στον Μπάιντεν! Μπαχτσελί: Να ενεργοποιήσουμε S-400!

Oι - σχετικά χαμηλών τόνων και καθυστερημένες - δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν για την απόφαση του Τζο Μπάιντεν να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων προκάλεσαν το χλευασμό της αντιπολίτευσης. 

«Μπάιντεν γνωριζόμαστε από τα παλιά εγώ και εσύ, έχουμε άλλη σχέση, πάμε να μιλήσουμε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ» ήταν το κεντρικό μήνυμα του τούρκου προέδρου.

Ο ηγέτης της κεμαλικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία (CHP) Κεμάλ Κιλιντσάρογλου αντέδρασε χλευαστικά. «Ο Μπάιντεν έβγαλε την ανακοίνωση (για την Αρμενική Γενοκτονία) και ο Ερντογάν σιώπησε για τρεις μέρες και τα τρολ του Ερντογάν στα κοινωνικά δίκτυα έλεγαν ‘’έι Κιλιντσάρογλου, να δούμε τι θα πεις’’… Είχαν προσδοκίες, καθώς γι’ αυτούς ο Ερντογάν είναι παγκόσμιος ηγέτης, λιοντάρι. Ο Ερντογάν βρυχάται και τον ακούν όλοι, και θα τον ακούσουν… Μίλησε ο Ερντογάν, όμως αντί για λιοντάρι ακούστηκε ένα νιαούρισμα γάτας» ανέφερε χαρακτηριστικά σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη. 


«Ερντογάν να του έκλεινες το τηλέφωνο του Μπάιντεν» δήλωσε από πλευράς της η αρχηγός του Καλού Κόμματος Μεράλ Ακσενέρ. 

Οργή Μπαχτσελί: «Χάνουμε το χρόνο μας στο ΝΑΤΟ»

«Χάνουμε το χρόνο μας στο ΝΑΤΟ να ενεργοποιήσουμε άμεσα τους S-400 να ζητήσουμε τα λεφτά μας για τους F-35» ανέφερε στο μεταξύ ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν εθνικιστής Ντεβλέτ Μπαχτσελί που επηρεάζει τον τούρκο πρόεδρο σε πολλά θέματα τη στιγμή που η Ουάσινγκτον έχει στείλει τελεσίγραφο ότι το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα πρέπει να έχει φύγει από την Τουρκία έως τον Ιούνιο. «Οι χώρες που νομίζουμε ότι είναι φιλικές και χάνουμε το χρόνο μας μαζί τους έχουν ως πραγματικό στόχο μέσα στο ΝΑΤΟ η Τουρκία να σκύψει το κεφάλι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπαχτσελί.  

Πηγή: skai.gr