Κλείσιμο

Κατηγορίες για βιασμούς

Κατηγορίες για βιασμό απαγγέλθηκαν σε 4 ιρακινούς στρατιωτικούς στη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, τρεις μέρες μετά το ξέσπασμα πολιτικής θύελλας που συνδέεται με τη διατύπωση παρόμοιας κατηγορίας εναντίον αστυνομικών στη Βαγδάτη, έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές.

"Είχε κατατεθεί μήνυση εναντίον ομάδας στρατιωτών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι βίασαν μία γυναίκα μέσα στο σπίτι της πριν από μερικές ημέρες", δήλωσε ο στρατηγός Νάτζιμ Αμπντάλα αλ Τζουμπούρι, δήμαρχος του Ταλ Αφάρ, που βρίσκεται δυτικά της Μοσούλης, όπου σημειώθηκε το περιστατικό.

Η γυναίκα που κατηγορούνται ότι βίασαν είναι άνω των 40 ετών παντρεμένη και μητέρα 11 παιδιών, διευκρίνισε.

Ο στρατηγός εξήγησε ότι κατ'αρχήν είχαν απαγγελθεί κατηγορίες σε 4 στρατιώτες και 1 αξιωματικό. "Ο ένας από τους στρατιωτικούς είχε εναντιωθεί. Το όνομά του είναι Μούστακ Τάλεμπ, από τη Βασόρα. Αυτός είχε εναντιωθεί στους συναδέλφους του απειλώντας τους με όπλο, αλλά ο βιασμός διαπράχθηκε", διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι "σχηματίστηκε μια επιτροπή έρευνας, η οποία ολοκλήρωσε σήμερα την εργασία της".

"Η επιτροπή απήγγειλε κατηγορίες στους υπόπτους με εξαίρεση τον Μούστακ Τάλεμπ και προσήχθησαν στη δικαιοσύνη", συνέχισε.

Η υπόθεση αυτή βιασμού γίνεται γνωστή τρεις ημέρες μετά τις κατηγορίες για βιασμό που διατύπωσε σουνίτισα που ζει στην περιοχή της Βαγδάτης εναντίον μελών της ιρακινής αστυνομίας, στην οποία πλειοψηφούν οι σιίτες.

Το δίκτυο Αλ Τζαζίρα μετέδωσε τη Δευτέρα το βράδυ τη συνέντευξη της γυναίκας αυτής, η οποία κατήγγειλε ότι βιάστηκε από πολλούς αστυνομικούς την Κυριακή, μετά τη σύλληψή της.

Η υπόθεση αυτή προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στο σιίτη πρωθυπουργό Νούρι αλ Μάλικι, ο οποίος χαρακτήρισε τις κατηγορίες εναντίον των αστυνομικών ψευδείς, και πολλούς σουνίτες αξιωματούχους, οι οποίοι στράφηκαν εναντίον του.


Οι ειδήσεις του BBC World μεταδίδονται στα ελληνικά από την Τηλεόραση του ΣΚΑΪ από Κυριακή έως Παρασκευή στις 18.35 και στις 21.35.
Πηγή: skai.gr