Καθυστερούν οι αποφάσεις για τις διακοπές των Βρετανών στο εξωτερικό, σύμφωνα με τη Sun

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός 

Η εφημερίδα Sun γράφει ότι η κυβερνητική Ομάδα Εργασίας για τα ταξίδια αναψυχής από τη Βρετανία προς το εξωτερικό, που θα δώσει τις συστάσεις της την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότατα θα συμπεραίνει ότι είναι πολύ νωρίς για να καθοριστεί «πότε θα ανοίξουν τα σύνορα».

Επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές, η Sun αναφέρει ότι οι Βρετανοί θα παραμείνουν σε αναμονή για το πράσινο φως για διακοπές στο εξωτερικό για εβδομάδες ακόμα.

Ο κυβερνητικός οδικός χάρτης για την άρση των περιορισμών κατά του κορωνοϊού ορίζει τη 17 Απριλίου ως τη νωρίτερη πιθανή ημερομηνία για να επιτραπούν τα διεθνή ταξίδια αναψυχής.

Η Βουλή των Κοινοτήτων έχει ψηφίσει νόμο που καθιστά παράνομες τις διακοπές εκτός συνόρων έως τις 30 Ιουνίου, με τους παραβάτες να αντιμετωπίζουν πρόστιμο 5.000 λιρών.

Ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι στις 5 Απριλίου θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις, προσθέτοντας όμως ότι «είναι σαφές πως για την ώρα πολλές χώρες είναι στην κόκκινη λίστα, με πολύ αυστηρά μέτρα να ισχύουν (για τις αφίξεις)».

Η εξέταση των δεδομένων αναφορικά με τα διεθνή ταξίδια έχει ανατεθεί σε κυβερνητική Ομάδα Εργασίας υπό τον Υπουργό Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

Οι πηγές της Sun δηλώνουν στην εφημερίδα ότι «η εικόνα είναι ακόμα πολύ ζοφερή για να έχουμε μια ξεκάθαρη απόφαση», επομένως δε θα πρέπει να αναμένεται να ανακοινωθεί την ερχόμενη Δευτέρα μια οριστική ημερομηνία για το άνοιγμα του τουρισμού προς το εξωτερικό.

Τη Δευτέρα ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ σχολίασε ότι «η πόρτα δεν είναι κλειστή» όσον αφορά τις διακοπές εκτός Βρετανίας για φέτος το καλοκαίρι, λέγοντας και αυτός όμως ότι ακόμα είναι νωρίς για αποφάσεις.

Οι επιστημονικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης έχουν προειδοποιήσει για την πιθανότητα εισαγωγής στη Βρετανία μεταλλάξεων του κορωνοϊού που ανθίστανται στα εμβόλια από τουρίστες που επιστρέφουν στη χώρα από την ηπειρωτική Ευρώπη.

Πάντως 40 βουλευτές του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος καλούν με επιστολή τους τον Μπόρις Τζόνσον να επισπεύσει την άρση των περιορισμών στις διεθνείς μετακινήσεις.


 

Πηγή: skai.gr