Κλείσιμο

Κατεβαίνουν στους δρόμους

Η επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην πόλη Ντέλις, 70 χμ. ανατολικά του Αλγερίου, σκόρπισε το θάνατο σε περισσότερους από 30 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό 60 άλλων.

Την ευθύνη ανέλαβε αργά το βράδυ του Σαββάτου, η πτέρυγα της Αλ-Κάιντα στη βόρεια Αφρική όπως μετέδωσε το αλ Τζαζίρα.

Η επίθεση, από τις πλέον αιματηρές στην Αλγερία μετά την επίθεση της 11ης Απριλίου με 30 νεκρούς, σημειώθηκε με παγιδευμένο ημιφορτηγό που οδηγούσε ο καμικάζι. Στόχος της επίθεσης ήταν σταθμός της ακτοφυλακής.

Ο καμικάζι συνέτριψε μια πύλη στο πίσω μέρος του σταθμού εισβάλλοντας 20 μέτρα στο εσωτερικό του, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Το ημιφορτηγό χρησίμευε για τον εφοδιασμό του σταθμού.

Ο συνήθης διανομέας είχε απαχθεί λίγο πριν από την επίθεση και στη θέση του τον αντικατέστησε ο καμικάζι, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας. Η ταυτότητα του δράστη είναι άγνωστη. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης.

Στο Αλγέρι, η γενική ένωση εργατών Αλγερίας κάλεσε σε μαζικές διαδηλώσεις την Κυριακή σε ένδειξη διαμαρτυρίας καταγγέλλοντας τις επιθέσεις αυτοκτονίας την Πέμπτη στην πόλη Μπάτνα της ανατολικής Αλγερίας και το Σάββατο στο Ντέλις, κοντά στην πρωτεύουσα.

"Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι και το σύνολο των συνδικαλιστικών οργάνων καλούνται να εκφράσουν την προσήλωσή τους στις δημοκρατικές αξίες, την ειρήνη και την εθνική συμφιλίωση με τη μαζική συμμετοχή τους στις πορείες και τα συλλαλητήρια που θα διοργανωθούν την Κυριακή σε όλη τη χώρα", αναφέρεται στην ανακοίνωση του εργατικού συνδικάτου.
Πηγή: skai.gr