Κλείσιμο

Κατέρρευσε γέφυρα στο νότιο Βιετνάμ

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 100 αγνοούνται μετά την κατάρρευση μίας γέφυρας που βρισκόταν υπό κατασκευή στο νότιο Βιετνάμ, ανακοίνωσε η κατασκευάστρια εταιρία και η αστυνομία.

Η γέφυρα, μήκους 2,7 χιλιομέτρων στην πόλη Καν Το, κατέρρευσε στον ποταμό Χάου από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία τη στιγμή που εκατοντάδες άνθρωποι εργάζονταν στο εργοτάξιο .

Εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρίας \" China State Construction Engineering Corp\", δήλωσε ότι τουλάχιστον 60 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους\". Τα συνεργεία διάσωσης εξακολουθούν να ανασύρουν νεκρούς από τα ερείπια \" τόνισε ο εκπρόσωπος.

Η πόλη Καν Το βρίσκεται σε απόσταση 170 χιλιομέτρων από το Χο Τσι Μινχ.

\"Ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί δραματικά καθώς τουλάχιστον 100 άνθρωποι αγνοούνται\" δήλωσε εκπρόσωπος των συνεργείων διάσωσης.

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι ήταν Βιετναμέζοι αλλά σύμφωνα με τις αρχές αγνοούνται και περίπου 10 Ιάπωνες και Φιλιππινέζοι.

Η κρατική τηλεόραση του Βιετνάμ μετέδωσε ότι η κατάρρευση της γέφυρας ενδέχεται να οφείλεται στη διάβρωση των θεμελίων της από τις σφοδρές βροχοπτώσεις.

Η κατασκευή της γέφυρας , αξίας περίπου 300 εκατομμυρίων δολαρίων, είχε αρχίσει το 2004 και επρόκειτο να ολοκληρωθεί τον επόμενο χρόνο.
Πηγή: skai.gr