Κλείσιμο

Καταστροφική η πολιτική Σαρόν για τον Κορέι

«Συνταγή για καταστροφή» χαρακτήρισε ο παλαιστίνιος πρωθυπουργός Αχμεντ Κορέι την πολιτική του ισραηλινού πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν να προωθήσει μονομερώς σχέδιο για τη διευθέτηση της ισραηλινο-παλαιστινιακής διένεξης.
«Η σύρραξη θα συνεχιστεί, οι φωτιές θα καίνε, η τρομοκρατία θα ενισχυθεί και ουδείς θα κερδίσει. Θα ήταν μεγάλο λάθος να επιβληθεί μιά διευθέτηση σε εμάς. Δεν θα την αποδεχτούμε. Ο κόσμος δεν θα την δεχθεί ποτέ» τόνισε ο Κορέι σε συνέντευξή του στην ισραηλινή εφημερίδα Μααρίβ.
Αναφερόμενος στις δηλώσεις Σαρόν για την κατάργηση κάποιων απομονωμένων οικισμών εβραίων εποίκων ο Κορέι τόνισε: «Αν ο Σαρόν θέλει να απομακρύνει τους οικισμούς, υπέροχα. Δεν θα τον αποτρέψουμε από την κατάργηση του οικισμού Νετζαρίμ» που βρίσκεται στα όρια της λωρίδας της Γάζας και αναμένεται να είναι από τους πρώτους οικισμούς που θα διαλυθούν.
« Δεν μπορεί όμως να κατασκευάζει έναν φράκτη στη γη μας, να μας βάζει σε κλουβιά σαν κοτόπουλα και να ελπίζει για το καλύτερο. Αυτό θα προκαλέσει καταστροφή» τόνισε ο Κορέι.
Πηγή: skai.gr