Καταρρίπτεται ο μύθος

Άλλη μια επιστημονική Πανεπιστημιακή έρευνα, έρχεται να επιβεβαιώσει με τον καλύτερο τρόπο ότι οι κεραίες βάσης της κινητής τηλεφωνίας δεν προκαλούν αδιαθεσίες ή άλλες παρενέργειες στον ανθρώπινο οργανισμό.

Πρόκειται για τριετή έρευνα του Πανεπιστημίου του Essex της Μεγάλης Βρετανίας, που απέδειξε πως οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας δεν ευθύνονται για αδιαθεσία στον άνθρωπο, καταρρίπτοντας έτσι τις αιτιάσεις ότι φαινόμενα αδιαθεσίας με διάφορες μορφές, οφείλονται στην ύπαρξη κεραιών.

Στα φαινόμενα αδιαθεσίας συμπεριλαμβάνονται επεισόδια στρες, ναυτίας και κόπωσης, συμπτώματα, που συμμετέχοντες στην έρευνα επικαλούνταν ακόμα και όταν δεν υπήρχαν ηλεκτρομαγνητικά κύματα.

Αυτό που καθιστά ακόμα πιο ενδιαφέρουσα την έρευνα είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι συμμετέχοντες βίωναν πραγματικά συμπτώματα, πράγμα που σημαίνει ότι επρόκειτο για ψυχολογική αιτία και λιγότερο παθολογική.

Η έρευνα του Πανεπιστημίου του Essex είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Το δείγμα της έρευνας αποτέλεσαν 44 άτομα που είχαν παραπονεθεί για αδιαθεσία στο παρελθόν και άλλα 114 που δεν είχαν αναφέρει ποτέ αδιαθεσία εξαιτίας των σταθμών βάσης.
Πηγή: skai.gr