Κλείσιμο

Κατάρρευση κτιρίων μετά τα 8,2 Ρίχτερ

Κτίρια κατέρρευσαν στην πόλη Παντάνγκ της Σουμάτρας, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα, μετά τους δύο ισχυρότατους σεισμούς 8,2 και 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που συγκλόνισαν την Ινδονησία.

Ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 8,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις δυτικές ακτές της Σουμάτρα στα δυτικά της Ινδονησίας, προκάλεσε τουλάχιστον το θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό πολλών δεκάδων, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Τουλάχιστον εννέα πολίτες σκοτώθηκαν τόνισε εκπρόσωπος της περιοχής Μπενγκουλού, μετέδωσε τοπικός ραδιοσταθμός.

Και πρόσθεσε ότι πολλές εκατοντάδες πολίτες υπέστησαν τραυματισμούς από πτώση και μετακίνηση επίπλων.

Το επίκεντρο των σεισμών εντοπίζεται ανοιχτά των δυτικών ακτών της Σουμάτρα και οι αρχές έχουν ήδη εκδώσει προειδοποίηση για τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό.

Εάν δημιουργηθεί παλιρροιακό κύμα, αναμένεται να φτάσει στις ακτές της Ινδονησίας σε μία ώρα και στις ακτές της Σρι Λάνκα και της Μαλαισίας σε τρεις ώρες.

 Το Γεωλογικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ (USGS) ανακοίνωσε ότι ο σεισμός μεγέθους 8,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε κοντά στη Σουμάτρα της Ινδονησίας είχε εστιακό βάθος 30 χιλιομέτρων.

Το επίκεντρο του σεισμού, σύμφωνα με την ίδια πηγή, εντοπίστηκε σε απόσταση 130 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Μπενγκούλου στη Σουμάτρα και 620 χιλιόμετρα δυτικάβορειοδυτικά της πρωτεύουσας Τζακάρτα.

Αρχικά το USGS έδωσε μία ελαφρώς διαφορετική εκτίμηση ως προς την τοποθεσία και το μέγεθος του σεισμού, προκαλώντας κάποια σύγχιση για τον αριθμό των σεισμικών δονήσων.

Όσον αφορά τις προειδοποιήσεις για τσουνάμι που εκδόθηκαν μετά τον σεισμό, ο κίνδυνος προφανώς έχει περάσει, όπως δήλωσε ο διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Ινδονησίας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Μ.Σουχαρτζόνο δήλωσε ότι εάν ο σεισμός είχε προκαλέσει τσουνάμι, αυτό θα έπρεπε να έχει εμφανιστεί στην ακτή σε περίπου είκοσι λεπτά της ώρας. 

 Παρήλθε ο κίνδυνος για τσουνάμι, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Πηγή: skai.gr