Καταγγέλλει παρέμβαση

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν κατήγγειλε την Πέμπτη κατά την ομιλία του προς το έθνος την ανάμειξη των δυτικών χωρών στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας μέσω εισροής χρηματικών πόρων προς τη ρωσική αντιπολίτευση και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

"Ορισμένοι άνθρωποι δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τις πιο βρώμικες μεθόδους, στην προσπάθειά τους να υποδαυλίσουν εθνοτικά και θρησκευτικά πάθη στην πολυεθνοτική μας χώρα", είπε ο Πούτιν.

Οι Δυτικοί "προβάλλουν συνθήματα για τον εκδημοκρατισμό, αλλά ο στόχος είναι ο ίδιος: η εξασφάλιση μονομερώς προνομίων για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων", είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Το Κρεμλίνο επικρίνει συστηματικά την ρωσική αντιπολίτευση και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό και επισείει τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης της Ρωσίας.

Εξάλλου, ο ρώσος πρόεδρος Πούτιν δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να κάνει μια πολιτική διαθήκη, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η σημερινή ήταν η τελευταία του ομιλία προς το έθνος.

"Η επόμενη ομιλία προς το έθνος θα γίνει από έναν νέο πρόεδρο", δήλωσε ενώπιον του ρωσικού κοινοβουλίου τονίζοντας ότι είναι "άκαιρο" να κάνει απολογισμό της προεδρίας του από το 2000. "Είναι πολύ νωρίς για να κάνω την πολιτική μου διαθήκη", πρόσθεσε.

Πριν αρχίσει την ομιλία του ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του προκατόχου του Μπορίς Γέλτσιν, που πέθανε τη Δευτέρα και χαιρέτισε το Σύνταγμα που υιοθετήθηκε το 1993 υπό την ηγεσία του εκλιπόντος χαρακτηρίζοντάς το "σημαντικό εργαλείο για τη ενοποίηση της ρωσικής κοινωνίας".
Πηγή: skai.gr