Καταγγελίες για μυστικό πόλεμο

Ο σείχης Νάιμ Κάσεμ, υπ΄αριθμόν δυο της Χεζμπολάχ, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι χρηματοδοτούν ένα μυστικό πόλεμο στο Λίβανο για να επιτύχουν τους στόχους τους στη Μέση Ανατολή.

\"Ο αμερικανός αντιπρόεδρος Ντικ Τσένι έχει δώσει εντολές για τη διεξαγωγή ενός μυστικού πολέμου κατά της Χεζμπολάχ...Υπάρχει ένα αμερικανικό πρόγραμμα που χρησιμοποιεί το Λίβανο για να επιτύχει τους στόχους του στην περιοχή\", τονίζει ο σείχης Κάσεμ σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται σήμερα στη βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η συνομιλία με τον αξιωματούχο της Χεζμπολάχ πραγματοποιήθηκε \"σε ασφαλή κατοικία στην καρδιά της συνοικίας της Βηρυτού που ελέγχεται από τη Χεζμπολάχ\".

Σύμφωνα με τον Κάσεμ, οι ΗΠΑ \"εμπόδισαν προσπάθειες επίτευξης συμφωνίας μεταξύ της λιβανικής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης την οποία ελέγχει η Χεζμπολάχ:\"Πιστεύουμε ότι χωρίς την αμερικανική ανάμιξη θα είχαμε λύσει από καιρό το πρόβλημα της συμμετοχής στην κυβέρνηση\".

\"Οι ΗΠΑ αναγκάζουν τις δυνάμεις της κυβέρνησης να παρατείνουν την κρίση, γιατί θέλουν μια ανταμοιβή...Θέλουν να δεσμεύσουν το Λίβανο με διαπραγματεύσεις που θα είναι προς όφελος του Ισραήλ και του σχεδίου τους για μια νέα Μέση Ανατολή\", τόνισε ο Κάσεμ.

Ο αξιωματούχος της Χεζμπολάχ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας νέας αντιπαράθεσης με το Ισραήλ, τονίζοντας ότι η Χεζμπολάχ \"είναι έτοιμη για μια νέα περιπέτεια ή για μια αξίωση της αμερικανικής πολιτικής, η οποία θα μπορούσε να ωθήσει τον ισραηλινό στρατό προς αυτήν την κατεύθυνση\".
Πηγή: skai.gr