Κλείσιμο

Καταδίκη της υπουργού Υγείας της Κύπρου

Ένοχη κρίθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας η υπουργός Υγείας Ντίνα Ακκελίδου στην υπόθεση αποστολής επιστολής σε δικαστή για κατοχή και χρήση ναρκωτικών. Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, η κ. Αγγελίδου κρίνεται ένοχη επειδή, με την επιστολή της, που απέστειλε σε επαρχιακή δικαστή στη Λάρνακα, με την οποία ζήτησε να μην επιβληθεί ποινή σε κατηγορούμενο για κατοχή ναρκωτικών, είχε πρόθεση να επηρεάσει τη δικαιοσύνη.
Ο δικαστής επιφυλάχθηκε να επιβάλει την ποινή την ερχόμενη Δευτέρα. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας που καταδικάζεται υπουργός.
Η ποινή που προβλέπεται είναι φυλάκιση μέχρι τριών χρόνων, ή πρόστιμο, το οποίο δεν καθορίζεται. Το Δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ποινή προστίμου μέχρι και πενήντα χιλιάδων λιρών. Αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης, η κ. Ακκελίδου μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο και συναντήθηκε με τον κύπριο πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο, στον οποίο υπέβαλε την παραίτησή της. Ο κ. Παπαδόπουλος έκανε δεκτή την παραίτηση της υπουργού.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, από το κόμμα του οποίου προέρχεται η κ. Ακκελίδου, δήλωσε ότι στο παρόν στάδιο δεν επιθυμεί να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο για την απόφαση του Δικαστηρίου.
Στην επιστολή αυτή, υποστήριζε ότι ο κατηγορούμενος έπρεπε να ΜΗ φυλακιστεί γιατί παρακολουθούσε πρόγραμμα απεξάρτησης.
Η ποινή θα ανακοινωθεί την προσεχή Δευτέρα.
Πηγή: skai.gr