Καψόνι Β. Κορέας σε Ρώσους διπλωμάτες; Έφυγαν από τη χώρα με χειροκίνητο καροτσάκι!

Τούς έκαναν τη ζωή... τρόλεϊ; Μια ομάδα Ρώσων διπλωμάτων και των οικογενειών τους έκαναν μια ασυνήθιστη έξοδο από τη Βόρεια Κορέα με ένα χειροκίνητο σιδηροδρομικό καροτσάκι λόγω των αυστηρών μέτρων κατά του Covid που έχει επιβάλλει η κομμουνιστική χώρα. 

Τα οχτώ άτομα ταξίδεψαν με τρένο και λεωφορείο προτού... κοπιάσουν να περάσουν τα ρωσικά σύνορα για περίπου 1 χιλιόμετρο μέσω των σιδηροδρομικών γραμμών, σε κάτι που έμοιαζε με.. καψόνι. 

Από τις αρχές του περασμένου έτους, στη Βόρεια Κορέα απαγορεύεται η είσοδος ή η έξοδος αμαξοστοιχιών, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις περισσότερες διεθνείς πτήσεις, με αποτέλεσμα οι Ρώσοι διπλωμάτες να μείνουν με ελάχιστες επιλογές...

"Δεδομένου ότι τα σύνορα έχουν κλείσει για περισσότερο από ένα χρόνο και η κυκλοφορία των επιβατών έχει σταματήσει, χρειάστηκε ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι για να φτάσουν στο σπίτι", σχολίασε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σε ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Facebook.

Οι φωτογραφίες που κοινοποίησε το υπουργείο δείχνουν τους διπλωμάτες ντυμένους με χειμερινά ρούχα στο τρόλεϊ με τις βαλίτσες τους εν μέσω ενός αφιλόξενου τοπίου. 

Ο... βασικός «κινητήρας» του τρόλεϊ ήταν ο τρίτος γραμματέας της πρεσβείας Βλαντίσλαβ Σορόκιν, δήλωσε το υπουργείο. Αυτό έγινε αφού η ομάδα, η οποία περιελάμβανε την τρίχρονη κόρη του κ. Σορόκιν, Βάρια, ταξίδεψε 32 ώρες με το τρένο και δύο ώρες με λεωφορείο από την Πιονγιάνγκ για να φτάσει στα ρωσικά σύνορα.

Αξιωματούχοι του υπουργείου υποδέχθηκαν τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους σε ένα σταθμό στη ρωσική πλευρά και στη συνέχεια η ομάδα ταξίδεψε με λεωφορείο προς το αεροδρόμιο του Βλαδιβοστόκ...

Πηγή: skai.gr